Valdkonnauudis

Arendaja: ehitajad panevad kõik pausile

23.03.2022

Eestis ja Lätis ärikinnisvaraga tegeleva Direct Invest Groupi omanik Vladislav Bobrov ütles, et pärast Vene-Ukraina sõja puhkemist valitseb ärikinnisvaraturul täielik tundmatus.

„Saan erinevaid pakkumisi: üks tahab mingitest objektidest lahti saada, teine, vastupidi, tahab raha kuskile parkida,“ kirjeldab ta ja tõdeb, et mõlema teguviisi puhul on tulemus ebamäärane, sest sõja puhkemisest on möödas nii vähe aega, et on raske aru saada, mis turul saab.

Vladislav Bobrovi sõnul tekitab ärevust ka pidev hinnatõus. „Nafta hind juba tõuseb geomeetriliselt. Bensiin kallines ja kallineb edasi. Kas seda jätkub kõigile? Kas inimesed jõuavad enam sihtpunkti? Midagi pole selge,“ kirjeldas ta emotsiooni.

Bobrovi sõnul kardavad ärikinnisvara investorid hinnatõusu – kindlasti hakkab kasvama kommunaalteenuse hind, kui energia hind tõuseb.

Ta ütles, et ehitusfirmadest partnerid on tagasi lükanud kõik tööde pakkumised. „Kõik on pausile pandud, ei ole selge, kuidas saab ehitada midagi. Arvan, et hakkame asjadest aru saama kuu pärast, mitte varem," ütles ta ja lisas, et sellises ootamatus olukorras on raske näha, mis saama hakkab.

Allikas: Äripäev