Teabevara uuendus

Muudatused töölepingu sõlmimisel

28.06.2022

Alates 01. augustist 2022 tuleb töölepingu sõlmimisel arvestada terve rea seadusemuudatustega.

Töötajale tuleb esitada andmed selle kohta, mis asutustele makse ja makseid tasutakse ja mis kaitse töötajale maksude või maksete tasumisega kaasneb. Andmed maksude ja maksete kohta tohib esitada viite vormis.

Töötajale tuleb anda infot ka pakutavate koolituste kohta. Näiteks võib tööandja esitada andmed selle kohta, mitmele koolituspäevale on töötajal aastas õigus, samuti muu asjakohase teabe tööandja üldise koolituskorralduse kohta.

Lisaks põhipuhkusele tuleb töötajat teavitada ka muust tasustatud puhkustest, kui töötajal on sellele õigus ja kui selle tasu maksab tööandja.

Juhul kui töölepingu andmetes tehakse muudatusi, peab tööandja sellest töötajale teatama kirjalikult hiljemalt muudatuste jõustumise päeval.

Alates 01. augustist 2022 lisati TLS-i eraldi säte, mis reguleerib katseaega. Üldeeldus on, et katseaeg kestab 4 kuud, kuid pooled võivad kokku leppida ka selle lühendamises või selles, et katseaga ei kohaldata.

Töölepingu näidise (ptk 7.) koos kommentaaridega on koostanud advokaadibüroo LEXTAL partner ja vandeadvokaat Kristi Sild.