Teabevara uuendus

UUS AUDIO: Tööelu manifest annab töölepingu seadusele uue hingamise

21.06.2022
https://static-img.aripaev.ee/?type=preview&uuid=fc7a97cb-08dd-53aa-9407-627f64976f8c

Autor: Pildil (vasakult) Aet Urvast, Lauri Kool ja Kai Miller. Foto. Andres Laanem

„Iseseisva otsustuspädevusega töötaja” on mõiste, mida PARE koostatud tööelu manifesti toel püütakse töölepingu seadusesse taas sisse viia. Mida see mõiste endast kujutab ja keda see kõige rohkem puudutab? Mis uksed see avaks ja kelle elu lihtsamaks teeb? Missugused on võimalikud ohukohad?

PARE koostatud tööelu manifestist, mis koosneb 22 nii töötajale kui ka tööandjale olulisest punktist-ettepanekust, on audiopeatükis 2.2 kõnelemas Vanalinna Ehituse personalijuht ja PARE tööelu töörühma liige Aet Urvast ning PARE värske tegevjuht Kai Miller. Juttu tuleb veel ka välistööjõu puhul mitmekordse keskmise palga nõudest, töötajate tervise hoidmiseks maksuvabade teenuste ringi laiendamisest, puhkusepäevade arvestuse muutmisest tööpäevade põhiseks ja paljust muust.

Saate lõpuosas annab Töötukassa kommunikatsiooninõunik Lauri Kool ülevaate Eestisse saabunud ukrainlastest – kui palju neid Töötukassas arvel on, kui paljud on jõudnud tööturule, mis ameteid nad peavad ja mida teha sooviksid. Samuti jagab ta informatsiooni uue toetuse kohta tööandjatele, kes on palganud sõjapõgenikke.

Vestlust juhib Personaliuudiste juht Helen Roots.